Provincierestaurant

ERKENNINGSNUMMER 2022-04

BOEVERBOS

Het personeelsrestaurant levert heel wat extra inspanningen om duurzame vis, van Belgische vissers, op het menu te zetten. Speciaal voor de gelegenheid kwam North Sea Chef Pieter Lonneville langs om samen met het keukenteam een vismenu te bereiden. ‘Visserij Verduurzaamt’ is een initiatief in de Belgische visserijsector dat sinds juni 2018 erkenningslabels toekent aan rederijen die zich inzetten voor duurzaamheid. Dit label wordt zichtbaar op veilingen en geeft aan of een partij vis de minimale duurzaamheidsnormen haalt en of de visserij actief werkt aan verdere verbeteringen.

Momenteel hebben 53 Belgische vissersvaartuigen en 11 marktdeelnemers, waaronder restaurants, visgroothandels en visverwerkende bedrijven, de erkenning ontvangen, terwijl 11 andere ondernemingen bezig zijn met het verkrijgen van de erkenning. Het provincierestaurant is al vele jaren bezig met het serveren van duurzame voeding.
Video afspelen